На Херсонщині водна поліція виявила майже 650 кілограмів риби, добутої браконьєрським шляхом

5 лет назад 0

Сьогодні в ході відпрацювання по недопущенню незаконного вилову водних біоресурсів працівники відділення поліції в порту «Херсон» на стаціонарному посту «Пассат» зупинили для перевірки мікроавтобус «Mercedes-Benz». Під час огляду транспортного засобу було встановлено, що водій перевозить 646 кілограмів риби без дозвільних документів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів заступник начальника водної поліції Херсонщини Віталій Костенко, в кузові автомобіля було виявлено майже 123 кг карасів, 157 кг товстолоба, 83 кг молоді товстолоба, 191 кг лящів, 43 кг коропів, 20 кг плоскирки, 9 кг щуки, 7 кг судака, 5 кг тарані, 5 кг окуня та 4 кг краснопірки. Оскільки на даний час промисловий вилов риби не дозволений, у поліцейських виникли підстави вважати, що зазначена риба виловлена шляхом браконьєрства.

На місце події були викликані працівники рибоохоронного патруля, які склали у відношенні водія адміністративний протокол за ч.1 ст. 88 КУпАП «Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах». Санкція статті передбачає накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.