На Херсонщині водні поліцейські виявили браконьєра, який виловив водні біоресурси на понад 40 тисяч гривень

4 года назад 0

Сьогодні, 10 березня, працівники водної поліції Херсонщини провели відпрацювання акваторії Чорного моря щодо попередження незаконного вилову живих водних біоресурсів. Під час рейду поліцейські виявили 35-річного правопорушника, який здійснював вилов незаконними знаряддями лову. Відтепер чоловікові може загрожувати обмеження волі на строк до трьох років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, зловмисник був затриманий поблизу с. Тарасівка Скадовського району в Каржинській затоці. В ході огляду у правопорушника були вилучені 8 креветочних ятерів, за допомогою яких він виловив майже 18,5 тисяч креветок, 515 бичків та 500 атерин піщаних. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму близько 40738 гривень.

Вилучені водні біоресурси були передані працівникам рибохорони. А правопорушник, його автомобіль «ВАЗ-21011» та знаряддя лову були доставлені в Скадовське відділення поліції, де за даним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань слідчі внесли відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 ККУ. За незаконне зайняття водним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, передбачено покарання в вигляді штрафу в розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років. Проводиться досудове розслідування.