На Херсонщині водні поліцейські виявили двох чоловіків, які незаконно виловили водних біоресурсів майже на 25 тисяч гривень

4 года назад 0

Учора працівники відділення поліції в порту «Херсон» під час відпрацювання акваторії Чорного моря в Каркінітській затоці виявили двох громадян, які здійснювали незаконний вилов живих водних біоресурсів. Правопорушникам може загрожувати покарання в вигляді обмеження волі на строк до трьох років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник підрозділу Максим Жарков, браконьєри були виявлені поблизу с. Олексіївка Каланчацького району. Ними виявилися двоє місцевих мешканців, віком 20 та 24 роки. У правопорушників були вилучені 10 креветочних ятерів, за допомогою яких затримані виловили 3200 екземплярів живих водних біоресурсів – креветку, бичків, атерин піщаних, камбалу. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму 24 тисячі 378 гривень. Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання в вигляді штрафу в сумі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.