На Херсонщині у засудженого виявили набої до автоматичної зброї

5 лет назад 0

У Бериславському районі місцевий рибалка зателефонував до поліції і розповів, що незнайомий чоловік на міській пристані намагається побити заявника за відмову купити патрони.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Оперативники терміново виїхали місце події. В ході проведення поверхневого огляду 35-річного жителя одного з населених пунктів району поліцейські виявили у нього під сорочкою пакунок. Як з’ясувалося, в ньому правопорушник зберігав кулеметну стрічку з 75 набоями калібром 7,62 мм.

Правопорушником виявився громадянин, який взимку був засуджений до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки за ст. 297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого». Зі слів затриманого, патрони він знайшов на узбіччі автодороги Мар’янське – Берислав у місці, де на відпочинок зупиняються водії вантажного транспорту.

Вилучені набої направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. За створення конфліктної ситуації у відношенні правопорушника були складені адміністративні матеріали за ст.173 КУпАП «Дрібне хуліганство». А за незаконне поводження з боєприпасами чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.