На Херсонщині за добу вкрали два скутера

5 лет назад 0

За останню добу в поліцію Херсонщини звернулись четверо мешканців області з заявами про незаконне заволодіння мототранспортними засобами.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, у середу, 26 червня, вранці в Скадовське відділення поліції зателефонувала 48-річна жителька міста. Вона розповіла, що невідомі угнали її скутер «Honda Dio». Як з’ясувалось, заявниця залишила свій транспортний засіб на ніч без нагляду на вулиці біля під’їзду будинку.

Також в Скадовську, 17-річний хлопець залишив свій мопед на неохороняємій парковці біля місцевої лікарні. Коли власник повернувся, транспортного засобу вже не було. Цього ж дня, у 68-річного мешканця Генічеського району невідомі теж викрали скутер, а у житель Каланчацького району позбувся мотоциклу «ІЖ», який він залишив серед поля.

Поліція Херсонщини радить власникам мототранспорту дотримуватись наступних порад:

— використовуйте спеціальні засоби для блокування керма або встановіть протиугінний замок на гальмівний диск, що захищає від провертання коліс;

— обладнайте свій транспортний засіб сигналізацію, бажано зі зворотним зв'язком;

— якщо ви мешкаєте у приватному секторі не залишайте свій транспортний засіб на вулиці – закотіть його на подвір’я, а вночі зачиняйте в гаражі або іншому приміщенні з надійними замками;

— якщо ви живете у багатоповерхівці користуйтеся послугами стоянок та парковок, що охороняються;

— паркуйте свій транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти в оперативному розкритті в разі вчинення угону.