На Херсонщині засуджено вбивцю лихваря

6 лет назад 0

Вбивство сталося у квітні минулого року. Повідомлення до поліції про виявлення пораненого пенсіонера надійшло від його сусідки. Чоловіка з відкритою черепно-мозковою травмою доставили до лікарні, де він того ж дня помер. Знаряддя злочину, молоток, слідчі вилучили у дворі жертви. Обстановка в будинку вказувала на те, що там шукали гроші та цінні речі.

Під час подальшого огляду місця події працівники поліції виявили зошит із записами про боржників, які позичили грошей на суму понад 200 тисяч гривень. У якості застави люди залишали документи на майно, а також золоті та срібні вироби. Саме прикрас в будинку не було.

В результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські вийшли на слід злочинця. Один з жителів села згадав, що біля будинку потерпілого бачив немісцевого молодого хлопця. Оперативники встановили його особу. Ним виявився 18-річний житель сусіднього села. Поліцейські з’ясували, що хлопець здав до ломбарду золоті прикраси, які належать боржникам потерпілого. Після чого виїхав до Вінницької області, де його і затримали.

Затриманий зізнався, що у двір потерпілого зайшов під приводом забрати документи сестри, які та залишила у якості застави. Зі слів зловмисника, пенсіонер нібито почав його ображати та відмовився вертати документи. Під час сварки зловмисник вдарив господаря молотком по голові. Після чого забрав гроші, прикраси з золота і срібла. Частину з них віддав сестрі, залишок здав у ломбард через знайомого.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» та ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Нещодавно суд визнав чоловіка винним у інкримінованих йому злочинах та призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Відділ комунікації  поліції  Херсонської області