На Херсонщині затримали бракон’єра, який хотів підкупити прикордонника

5 лет назад 0

В Херсоні поблизу одного з торгівельних центрів працівники слідчого управління обласного главку поліції разом із оперативниками Управління внутрiшньої та власної безпеки по Херсонському прикордонному загону під процесуальним керівництвом прокуратури Херсонської області затримали 50-річного жителя Каланчацького району під час надання неправомірної вигоди посадовцю прикордонної служби.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Деякий час тому під час планового відрядження в Каланчацький район до заступника начальника одного з відділів прикордонноi служби Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регiонального управлiння Державноi прикордонноi служби звернувся місцевий мешканець. Чоловік запропонував посадовцю щомісячну винагороду в сумі 6 тисяч гривень за дозвіл займатися незаконним виловом живих водних біоресурсів в акваторії Чорного моря. Працівник прикордонної служби одразу поінформував про розмову управління внутрішньої безпеки.

Слідчими обласного главку поліції за даним фактом було розпочате кримінальне провадження за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Сьогодні підозрюваний в пропозиції хабаря приїхав в обласний центр, де під час зустрічі передав посадовцю запропоновані гроші. Факт надання неправомірної вигоди належним чином задокументований правоохоронцями. Проводяться необхідні слідчі дії. Вирішується питання про затримання чоловіка в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.