На Херсонщині завдяки експертизі волокон зі знарядь злочину поліція довела причетність чоловіка до розбою

7 лет назад 0

Жертвою розбійного нападу у квітні цього року стала 56-річна жителька міста Скадовськ. У під’їзді до неї ззаду підбіг невідомий та вдарив молотком по голові. Після чого вирвав з рук сумку, у якій знаходилися гроші та мобільний телефон. В результаті нападу у потерпілої діагностували забійну рану голови.

Слідчо-оперативна група прибула на місце скоєння злочину та вилучила молоток, на якому під час попереднього огляду слідів рук не виявлено.

Поліцейські затримали підозрюваного упродовж 40 хвилин. Під час проведення особистого огляду у шкарпетках чоловіка оперативники вилучили гроші, які могли належати заявниці. Також у нього знайшли рукавички, у яких він, ймовірно, був на час скоєння розбою.

Затриманим виявився 33-річний місцевий житель, який притягався до кримінальної відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень. Було відкрите кримінальне провадження за ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій».

Через те, що потерпіла не запам’ятала прикмет зловмисника, довести його причетність до розбою було вкрай важко. У цьому поліцейським допомогли висновки дактилоскопічних експертиз, проведених спеціалістами Херсонського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Під час проведення дактилоскопічної експертизи на вилучених у підозрюваного купюрах були виявлені сліди рук потерпілої. Незважаючи на це, чоловік продовжував наголошувати на своїй непричетності до злочину.

Після чого була проведена експертиза волокон та волокнистих матеріалів з молотка, вилученого на місці злочину, та пари рукавичок, вилучених у підозрюваного. Судовий експерт виявив на поверхні молотка 270 мікрооб’єктів, 229 з яких мали спільну групову приналежність з хімічними волокнами рукавичок.

Тож, завдяки висновкам двох судових експертиз слідчим вдалося довести причетність чоловіка до скоєння розбійного нападу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області