На Київщині грабіжники захопили у заручники бабусю з онуками

6 лет назад 0

У Київській області банда рецидивістів влаштувала розбій із побиттям продавця магазину і, втікаючи від правоохоронців, захопили квартиру, в якій перебували бабуся з маленькими дітьми.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції області.
"У с. Великополовецьке, що на Сквирщині, в одному з магазинів група невідомих чоловіків напала на продавця. Побили, зв'язали йому руки, ноги і викрали 14 тисяч гривень. Після цього зловмисники зникли на автівці у невідомому напрямку. Під час проведення невідкладних оперативних заходів поліцейські встановили автівку злочинців та почали їх переслідувати", — розповіли правоохоронці.

За даними поліції, у Білій Церкві водій-порушник, втікаючи від переслідування, не впорався з керуванням і з'їхав у кювет. Зловмисники кинулися тікати. 
"Двоє з них встигли забігти у під'їзд багатоповерхівки і заховались в одній з квартир, коли звідти виходили маленькі діти. На благання їхньої бабусі зловмисники відпустили дітей, однак залишили в заручниках їхню бабусю. Незважаючи на всі зусилля нападників, працівникам поліції вдалося швидко визволити 75-річну пенсіонерку і затримати розбійників", — додали правоохоронці.

Згодом поліцейським вдалося затримати ще двох іхніх поплічників, а в авто з іноземними державними номерами були виявлені та вилучені речові докази.
Як з’ясувалося, зловмисниками виявилися жителі Білоцерківського та Києво-Святошинського районів віком від 23 до 53 років, всі є раніше судимими за скоєння тяжких майнових злочинів. Наразі затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками розбою, захоплення заручників та порушення недоторканості житла. Розглядається питання щодо оголошення чоловікам підозри та обрання їм міри запобіжного заходу, триває слідство. Працівники поліції перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших злочинів на території області.