Негода і дорожні умови перевірили рятувальників Херсонщини на міцність та витривалість

6 лет назад 0

Підсумки минулої засніженої доби тільки підбьиваються. Утім грубі підрахунки показуть: понад 65 рятувальників та 30 одиниць техніки спільно з облавтодором та херсонським "дорожником" за добу вилучили з заметів понад 230 транспортних засобів.

Попередження про складні дорожні умови справдилися, хоча здавалося б — просто зима… Мабуть, далися взнаки і стан дорог, і помякшання вимог щодо техогляду — за "лису резину" більше не штрафують.
Тільки за одну добу підрозділами ДСНС було відбуксировано 231 одиниці автотранспортних засобів – діставали антажівки, автобуси, приватний транспорт. У 4-х випадках буксирували карети швидкої допомоги. Складна ситуація зберігаєтться на одеській трасі:

— На цілодобовому чергуванні від Головного управління ДСНС України у Херсонській області всього знаходиться 25 одиниць техніки та 103 чоловіки особового складу, оперативна група та допоміжна техніка високої прохідності, яка готова до функцій за призначенням. Продовжуються роботи по розчистці доріг. Зараз спостерігається автомобільний затор на 300 км траси Одеса –Мелітополь біля с.Зірка Горностаївського району. Там потребують допомоги 70 автомашин. На буксируванні задіяні рятувальники Каховського району і облавтодору, — повідомив Сергі Чорнийкерівник ГУ ДСНС області.

Найяскравіші випадки роботи з допомоги водіям він описав на своїй сторінці у фейсбук.

Автобус з 11 пасажирами тягли з наметів 40 км:

"22 січня о 18:26 до Служби порятунку «101» міста Скадовськ надійшла інформація від диспетчера фірми приватного перевізника «Корсар» про те, що в районі села Таврія застряг у сніговому переметі на сільській автодорозі рейсовий автобус «Еталон», що прямував з м. Херсона в м. Скадовськ. У салоні автобуса знаходилось 11 дорослих пасажирів. 
На дану подію було направлено ЗІЛ-131 з трьома чоловіками особового складу 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Через те, що сільська дорога була досить засніжена, рятувальники тягнули автобус майже 40 км. Вже при в’їзді у Скадовськ о 22:15 автобус поїхав самостійно. Пасажири і перевізник щиро подякували рятувальникам за допомогу".

У Бериславському районі на допомогу водіям здійснили 45 виїздів:

"22 січня з 17:00 і до сьогоднішнього ранку бериславські рятувальники спільно зі співробітниками Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС області надали допомогу водіям у 45-ти випадках. На їх особистому рахунку 30 вантажних машин, які буксирували у Міловській і Каїрській балках. Усім потерпілим від ускладнення погодних умов була надана вчасна допомога. Ніхто з учасників дорожнього руху не постраждав і щиро дякували фахівцям ДСНС за те, що вони цілодобово виконували свою роботу і знаходилися поряд".

В обласному центрі проблеми створювали, як і влітку, автомобілі-важковаговики:

22 січня о 19:15 до диспетчерської служби ГУ ДСНС у Херсонській області почали надходити дзвінки з повідомленнями, що на вулиці Качельна (колишня Сорокіна) застрягли у заметах п’ять великогабаритних вантажівок. Від Служби порятунку «101» на допомогу було направлено чергове відділення 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Корабельного району на автомобілі МАЗ. За допомогою буксировочного тросу вони відтягнули чотири вантажівки, а остання виїхала самотужки.

Окрім бійців ДСНС, для порятунку водіїв, що опинилися у заметах, служба порятунку 101 задіяла 65 бійців і 30 одиниць техніки. Від Херсонського Облавтодору працювало ще 40 машин, а в обласному центрі розчищення доріг забезпечує 6 одиниць техніки Херсонського КП «Дорожник». 

— Хочу передати рятувальникам Херсонщини подяку за гідну службу від губернатора області, який високо оцінив їх оперативні і професійні дії. Також щире спасибі від керівництва облавтодору, — підсумовує добовий звіт полковник Сергій Михайлович Чорний.

джерело