Нема у світі стабільності: водій хотів дати поліції хабара — не взяли

7 лет назад 0

У Бериславському районі водій, щоб уникнути відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, запропонував працівникам поліції 100 доларів США, а вони його — "підвели під статтю". 

У будь якому іншому випадку водій би, мабуть, приємно здивувався, що, мовляв, хабарництва стало менше. Але не сьогодні, адже на нього склали протокол.
Ось як описують ситуацию правоохоронці:

Поліцейські відмовилися від пропозиції та викликали слідчо-оперативну групу. В присутності свідків гроші були вилучені, а у відношенні водія відкрите кримінальне провадження.

Під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом на стаціонарному посту «Шилова балка» працівники сектору реагування патрульної поліції Бериславського відділу поліції за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Хюндай». Під час бесіди з водієм поліцейські з’ясували, що посвідчення водія, реєстраційний талон та страховий поліс у нього відсутні. Працівники поліції запросили порушника до приміщення посту для складання адміністративних матеріалів. 41-річний мешканець Берислава не заперечував своєї провини та запропонував поліцейським «вирішити питання» за 100 доларів США, які поклав на робочий стіл. Інспектори викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка в присутності свідків вилучила гроші та доставила водія до Бериславського відділу поліції.

Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Отож тепер, як пояснилив поліції, водієві, котрий не знав де діти гроші й не навчився їздити за правилами, може загрожувати або штраф у розмірі від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян,  або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або навіть позбавлення волі на той самий строк.

Виявляється, гроші вирішують не все?

за інф. Відділ комунікації поліції Херсонської області