Нетрезвый водитель пытался избежать ответственности с помощью взятки патрульным — не получилось

4 года назад 0

На проспекте Святых Кирилла и Мефодия вчера около 21 часов патрульные заметили автомобиль Ford Mondeo. Водитель транспортного средства во время поворота не воспользовался соответствующим указателем изменения направления движения, поэтому инспектор его остановили.

У мужчины за рулем полицейские заметили признаки алкогольного опьянения. Тот не отрицал, что употреблял спиртное. По его словам, пил и водку, и коньяк.

Во избежание ответственности гражданин пытался "договориться" с блюстителями порядка. Он предложил взятку в сто долларов, а после предупреждения об уголовной ответственности за такие действия сумму удвоил.

Патрульные задокументировали предложение неправомерной выгоды и вызвали на место следственно-оперативная группа Корабельного отделения полиции.

Нарушитель же отказался проходить в установленном законом порядке осмотр с помощью алкотеста "Драгер" на месте или в медицинском учреждении. Также он не имел водительского удостоверения.

На 42-летнего херсонца инспекторы составили админпротокол по ч. 1 ст. 130 (Управление в состоянии опьянения) и вынесли на него постановление по ч. 1 ст. 126 (Управление без соответствующих документов) КоАП. Автомобиль патрульные эвакуировали на штрафплощадку.

Друзья, предложение неправомерной выгоды полицейским может иметь достаточно серьезные последствия — штраф от 8500 до 12750 гривен или ограничением свободы на срок от двух до четырех лет, или лишением свободы на тот же срок.
10.03.2020

Нетверезий водій намагався уникнути відповідальності за допомогою хабара патрульним – не вийшло На проспекті Святих Кирила та Мефодія вчора близько 21-ї години патрульні помітили автомобіль Ford Mondeo. Водій транспортного засобу під час повороту не скористався відповідним покажчиком зміни напрямку руху, тож інспектор його зупинили. У чоловіка за кермом поліцейські помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Той не заперечував, що вживав спиртне. З його слів, пив і горілку, й коньяк. Задля уникнення відповідальності громадянин намагався "домовитись" з охоронцями порядку. Він запропонував хабар у сто доларів, а після попередження про кримінальну відповідальність за такі дії суму подвоїв. Патрульні задокументували пропозицію неправомірної вигоди й викликали на місце слідчо-оперативну групу Корабельного відділення поліції. Порушник же відмовився проходити у встановленому законом порядку огляд за допомогою алкотесту "Драгер" на місці або в медичному закладі. Також він не мав водійського посвідчення. На 42-річного херсонця інспектори склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та винесли на нього постанову за ч. 1 ст. 126 (Керування без відповідних документів) КУпАП. Автомобіль патрульні евакуювали на арештмайданчик. Друзі, пропозиція неправомірної вигоди поліцейським може мати доволі серйозні наслідки – штраф від 8500 до 12750 гривень або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Тож дотримуйтесь ПДР, не пропонуйте хабар для уникнення відповідальності за свої правопорушення, будьте відповідальними. Адже порядок починається з кожного! #ПорядокЦеТи #khersonpolice #поліціяхерсона #патрульнаполіція

Опубліковано Патрульна поліція Херсонської області Вівторок, 10 березня 2020 р.
Полина Светлова