Новокаховські поліцейські затримали лісових браконьєрів

4 года назад 0

Вчора близько 17:00 в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував небайдужий громадянин. Чоловік розповів, що кілька чоловіків у лісовому масиві біля с. Райське спилюють дерева та завантажують стовбури в автівки. Поліцейські негайно виїхали на місце події. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Повідомлення незнайомця підтвердились. За вказаними координатами поліцейські побачили вантажний мікроавтобус «Ford Transit» та автомобіль «ВАЗ 2104» з причепом. Поряд у лісосмузі було двоє чоловіків, які спилювали дерева за допомогою бензопил. По приїзду правоохоронців зловмисники вже встигли заготовити 30 дерев клена.

За словами начальника Новокаховського відділу поліції Олександра Рогожина, браконьєрами виявились мешканці смт Дніпряни, віком 39 та 48 років. Вони пояснили поліцейським, що заготовляли дрова для опалювання власних будинків.

Поліцейські вилучили транспортні засоби з незаконно зрубаною деревиною і доставили у відділення поліції. За даним фактом слідчими в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Правопорушникам може загрожувати до трьох років позбавлення волі. Поліція Херсонщини просить громадян не бути байдужими до фактів лісового браконьєрства та невідкладно про такі випадки повідомляти за номером «102».