Новокаховські поліцейські затримали зловмисника, який забив до смерті знайомого

6 лет назад 0

Щоб уникнути відповідальності, зловмисник вигадав історію про нещасний випадок, а також підмовив свідків підтримати його брехню. Але працівники Новокаховського відділу поліції під час бесіди зі зловмисником зрозуміли його наміри та зібрали достатню кількість доказів причетності чоловіка до скоєння злочину.

У Новокаховський відділ поліції надійшло повідомлення, що в одному з сіл виявлено тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті. На місце виїхала слідчо-оперативна група. Загиблим виявився 56-річний раніше судимий чоловік без певного місця проживання. У нього були численні травми голови та обличчя.

У будинку, де тимчасово проживав загиблий, знаходилося ще троє людей, які ведуть антигромадський спосіб життя. Вони розповідали, що потерпілий сам кілька разів падав і вдарявся головою. Але характер тілесних ушкоджень вказував на те, що чоловіка неодноразово били по голові важким предметом. Під час подальшого огляду у кімнаті поліцейські виявили зламаний стілець, а у іншому місці ніжку від стільця зі слідами крові.

Проаналізувавши усю зібрану інформацію, поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 44-річний раніше судимий чоловік. Він розповів, що проживав у будинку разом з загиблим та сімейною парою. Приблизно о 21:30 після вживання спиртних напоїв між ним та потерпілим виник конфлікт через розподіл крадених речей. Зловмисник кілька разів вдарив чоловіка по голові ніжкою від стільця. Потім неодноразово вдаряв його головою об піч. Після чого підмовив свідків підтримати його брехню про нібито необережне падіння потерпілого.

Як повідомив заступник начальника Новокаховського відділу поліції Андрій Ювченко, зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України "Умисне тяжке тілесне ушкодження". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 10 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області