Новорічні дива почалися: на кордоні з АР Крим господарча сокира перетворилася на холодну зброю

7 лет назад 0

Прикордонники Херсонського загону в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чаплинка» конфіскували сокиру, яку везди в Крим. А раптом щось піде не так?

Мовою службовців вилучення сокири називається «попередили спробу переміщення холодної зброї на територію окупованого Криму». Наскільки це доцільно — судити не беремося. Мабуть, українець, що їхав до Сімферополя з сокирою власного виробництва, і в голову собі не брав, що його вантаж розцінять як загрозливий і небезпечний. Утім, аргументація прикоронників така:

В діях вказаного громадянина вбачаються ознаки  кримінального правопорушення передбаченого статтею 263 ч. 2  КК України «Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу», повідомляє помічник начальника прикорлонного загону Іван Шевцов.

Як би там не було, але про знахідку прикордонники повідомили співробітників Національної поліції, які в подальшому прибули для проведення оперативно-слідчих дій. Саму ж сокиру правоохоронці вилучили для проведення експертизи.

Що тут додати? Закон суворий, але закон є закон. Тому перш ніж подорожувати, почитайте , що модна мати при собі. Усі посилання на законодавчі акти є на сайті фіскальної служби та на сайтах прикордонної служби.