Олешківські поліцейські встановили водія, причетного до смертельної ДТП

4 года назад 0

Нагадаємо, що ДТП зі смертельним наслідком сталася о 01:00 5 липня біля АЗС у місті Олешки. У відділення поліції надійшло повідомлення, що на проїжджій частині лежить тіло невідомого чоловіка з тілесними ушкодженнями, характерними для ДТП. На місці події поліцейські встановили, що загиблим є 30-річний місцевий житель. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські опитали можливих свідків події і з’ясували, що приблизно о 00:50 потерпілого бачили на місцевій АЗС. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння та влаштував конфлікт з оператором АЗС. Жінка викликала службу охорони, однак, громадянин до їх приїзду пішов з місця події в невідомому напрямку. Приблизно через годину його тіло виявили на проїжджій частині.

При відпрацюванні відео з камер відеоспостереження поліцейські встановили, що до смертельної ДТП може бути причетний водій автомобіля «ВАЗ-2121» «Нива» темного кольору.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами поліцейські встановили підозрюваного водія. Ним виявився 27-річний місцевий житель. Чоловік зізнався у скоєному і пояснив, що вночі їхав по дорозі і не одразу побачив чоловіка, який лежав на землі. Зі слів водія, він намагався уникнути наїзду на невідомого, але не зміг. Злякавшись, водій втік з місця події.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Наразі слідчими обласного главку поліції призначена низка експертиз для об’єктивного та всебічного розслідування кримінального провадження.