Передріздвяну контрабанду зупинили на Херсонщині — свято наближається

6 лет назад 0

Днями у зоні митного контролю на КПВВ «Чаплинка» був зупинений «Opel Vectra», який направлявся з материкової частини України до території АР Крим  з незадекларованими солодощами.

 

Під час проведення митного огляду в ручній поклажі виявлено незадекларовані 31 кілограм чищеного грецького горіху та 32 кілограми цукерок в асортименті відомого українського виробника.

За порушення митних правил на громадянина України, складено протокол за статтею 472 Митного колексу України. Товар вилучено. Справу скерують до суду, який і визначить покарання.

«Святий Миколай» збирався до Криму, — жартують у митниці. Збирався, але не дістався…

  Довідково:

Стаття 472. Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, тобто незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, транспортні засоби комерційного призначення, які підлягають обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.  Тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів, транспортних засобів з конфіскацією зазначених товарів, транспортних засобів.

Прес-служба Головного управління 

 ДФС у Херсонській області