Після самовільної вирубки дерев під Херсоном екологи порахували пеньки

6 лет назад 0

До Держекоінспекції області звернулися мешканці смт. Антонівка з приводу самовільної вирубки дерев невідомими особами та продаж лісу-кругляка за селищем Антонівка міста Херсон. Заявники переконані, що цей процес ніким не контролюється, оскільки дерева постійно вивозять різні особи на різних видах транспорту, просили оперативно відреагувати, аби припинилася незаконна вирубка дерев.

ЧИТАЙТЕ: Масштабная вырубка деревьев под Херсоном

Державними інспекторами з охорони довкілля здійснено перевірку дотримання вимог законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів Державного підприємства «Херсонське лісомисливське господарство» за результатами якої встановлено, що вирубка дерев пошкоджених після пожежі проводилась працівниками Херсонського лісництва згідно лісорубних квитків. Кількість пнів на ділянках, де проводилася суцільна та санітарна вибіркова порубка дерев після пожежі складає 1 384 шт .

Як повідомив відомчий сайт, інспектори виявили ряд порушень природоохоронного законодавства про що складені протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення — незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка та за статтею 73 КУпАП — засмічення лісів відходами .

На даний час державні інспектори проводять розрахунок завданих збитків державі.