Пожежна естафета: у Петербурзі горить найстаріший Будинок торгівлі (відео)

6 лет назад 0

У Петербурзі горить найстаріший Будинок Ленінградської торгівлі, пожежі вже присвоїли підвищений рівень складності. Про це повідомляють "Невские новости", передає УНН.

"У центрі Петербурга працюють десятки співробітників найближчих пожежних частин. На Великій конюшенній вулиці вранці 29 березня загорівся найстаріший магазин Ленінграда", — йдеться в повідомленні.

Відомо, що пожежа почалася на другому поверсі будівлі, співробітникам довелося організовувати евакуацію людей та персоналу.
Пожежі присвоїли підвищений номер складності через загрозу поширення вогню.
На даний момент вогнище пожежі загасили, пожежники продовжують працювати всередині будівлі.

Нагадаємо, 25 березня в центрі російського міста Кемерове загорівся торговельно-розважальний центр "Зимняя вишня". Пожежа спалахнула в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. В будівлі впали два з трьох кінозалів — вони провалилися з четвертого на третій поверх. Слідчі виявили серйозні порушення: пожежні виходи були заблоковані, а співробітник приватного охоронного підприємства після отримання сигналу про пожежу відімкнув систему оповіщення.
Наступного дня схожа ситуація сталося вже в Україні, у Харкові. Там зайнявся місцевий торговий центр. На щастя, пожежна бригада закладу оперативно евакуювала відвідувачів на вулицю. Обійшлося без жертв.
Сумний «флешмоб» пожеж продовжило місто Суми, де відбулося загорання в одному з корпусів студентського гуртожитку Державного університету.
За останніми даними, масштабне загорання охопило автоцентр Hyundai у Санкт-Петербурзі. Інформація про постраждалих уточнюється.