Поліцейські перекрили канал постачання наркотиків до виправної колонії Херсона

7 лет назад 0

В Херсоні 28-річний раніше судимий херсонець організував постачання наркотиків до однієї з виправних колоній. До своєї злочинної діяльності підозрюваний залучив ще чотирьох подільників. Зловмисників затримали під час спроби перекидання наркотичних засобів. В ході огляду у них вилучили велику кількість наркотиків, предмет, схожий на револьвер, та 5 набоїв до нього.

Працівники управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції отримали інформацію, що 28-річний раніше судимий херсонець організував постачання наркотиків засудженим однієї з виправних колоній м. Херсона. Поліцейські встановили, що до своєї злочинної діяльності підозрюваний залучив ще чотирьох подільників.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрій Денисьєв, організатор злочинної групи використовував своїх подільників у якості «дозорних». Перед тим, як перекинути наркотики до колонії, вони перевіряли прилеглу територію щодо знаходження співробітників правоохоронних органів або інших осіб. Також вони постійно змінювали місця, з яких за допомогою саморобних пристроїв перекидали наркотики через паркан.

Під час чергової спроби перекинути наркотики, підозрюваних затримали. В ході спланованої спецоперації оперативники затримали автомобіль «Део», на якому пересувались зловмисники. В салоні автівки поліцейські виявили та вилучили 2 поліетиленових згортка та медичний шприц з ангідридом оцтової кислоти, пластикову колбу та медичний шприц з екстракційним опієм, а також 12 пакетів типу "Ziplock" з речовиною порошкоподібного білого кольору (метамфетамін) вагою близько 24 г та саморобний пристрій для перекидання наркотиків. Окрім цього, під час особистого огляду у одного з зловмисників був виявлений та вилучений предмет, схожий на револьвер, та 5 набоїв до нього. Усе вилучене та направлено на експертизу.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), а також за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Херсонської області