Поліцейські перекрили канали постачання важких наркотиків до Херсона.ФОТО

7 лет назад 0

Управлінням протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Херсонській області під процесуальним керівництвом прокуратури м. Херсона задокументована протиправна діяльність 33-річного чоловіка та його 23-річної дружини. 

Подружжя займалося збутом важких наркотиків у Херсоні. Чоловік отримував метадон з інших областей України, домовлявся з клієнтами через соціальні мережі та розповсюджував методом закладок.

До працівників управління протидії наркозлочинності ГУНП в Херсонській області надійшла інформація, що 33-річний херсонець та його дружина займаються збутом метадону. Поліцейські з’ясували, що підозрюваний збуває метадон та ацетильований опій шляхом закладок.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Херсонській області Андрій Денисьєв, оперативники встановили, що підозрюваний отримував метадон з інших областей за допомогою кур’єрської служби доставки. Наркотик був розфасований у паперові згортки по 1 гр кожний. В подальшому, зловмисник зв’язувався з клієнтами через соціальні мережі та домовлявся про місце та час закладки наркотиків. Клієнти перераховували гроші за «товар» на банківські картки подружжя. 1 гр такого наркотику коштував покупцям 1000 гривень.

Організатора злочинної групи затримали у відділені служби доставки. Під час особистого огляду у підозрюваного виявлено DVD програвач, всередині якого знаходився поліетиленовий пакунок з 42 паперовими згортками метадону. Окрім цього, в ході огляду вилучені грошові кошти в сумі 4272 грн. та банківська картка, якою підозрюваний розраховувався за наркотики та отримував гроші за збут метадону.

Під час обшуку в будинку підозрюваного оперативники виявили та вилучили 25 паперових згортків з метадоном вагою 25 г, 15 грамів «канабісу», мобільні телефони та грошові кошти: 275 доларів США, 2300 гривень та 2000 російських рублів, отриманих від злочинної діяльності. Також у підозрюваного вилучений мопед, який він використовував для розповсюдження наркотиків. Сума вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» складає 65 тисяч гривень.

Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Зловмиснику обрана міра запобіжного заходу – тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Херсонської області