Поліцейські розкрили низку дачних крадіжок

5 лет назад 0

В Олешківському районі в сел. Кринки почастішали випадки крадіжок з дачних будинків. Поліцейські встановили особу злодія. Наразі він підтвердив свою причетність до 8 фактів незаконного проникнення в чужі домоволодіння.

В Олешківське відділення поліція стали звертатися громадяни, які мають дачні ділянки в сел. Кринки. Дачники скаржилися, що за їх відсутності з підсобних приміщень викрали електричні інструменти, обладнання, дроти та інше цінне майно. Оперативники районної поліції провели ряд розшукових заходів та встановили особу підозрюваного в скоєнні крадіжок. Ним виявився 19-річний непрацюючий місцевий мешканець.

Як розповів начальник Олешківського відділення поліції Сергій Ященко, молодий чоловік вже притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. В ході проведення санкціонованого обшуку за місцем його проживання поліцейські виявили та вилучили викрадене майно. Електроприлади підозрюваний збирався згодом вигідно продати. А електродроти та кабелі обпалював та здавав у пункт прийому кольорових металів. Також за будинком чоловік виростив кущ коноплі, яку вживав, з його слів, для підняття настрою.

Наразі підозрюваний зізнався у 8 фактах крадіжок. Відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» та ч.1 ст.309 ККУ за незаконне вирощування нарковмісної рослини. Вилучена конопля направлена на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Поліція встановлює особи можливих посібників зловмисника.

Відділ комунікації поліції Херсонської області