Поліцейські розкрили угон автомобіля впродовж кількох годин

4 года назад 0

До Голопристанського відділення поліції звернувся 42-річний місцевий житель.

Чоловік розповів, що у нього від будинку угнали автомобіль «ВАЗ – 2106». Упродовж кількох годин оперативники встановили місцезнаходження транспортного засобу.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські з’ясували, що декілька годин тому в гостях у потерпілого був знайомий. Чоловіки вживали алкогольні напої. Через деякий час господар пішов працювати на городі, а гість сказав, що нібито пішов додому. Обдуривши власника, він взяв ключі від транспортного засобу та поїхав кататись по селу. Господар побачив зникнення автівки лише через кілька годин та одразу звернувся до поліції.

Поліцейські з’ясували, що саме гість причетний до скоєння угону. 60-річний односелець потерпілого пояснив, що через значну кількість випитого алкоголю пішки дійти додому він не міг. Тому взяв без дозволу автівку, на якій вирішив покататись та доїхати додому, але автомобіль зламався.

Поліцейські відпрацювали територію, опитали можливих свідків. Через кілька годин пошуків автомобіль знайшли в 8 кілометрах від місця скоєння злочину у сусідньому населеному пункті. Після проведення усіх слідчих дій він буде повернутий власнику.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України (карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 3 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк).