Поліцейські розшукали 11-річного хлопчика, який втік з дому за 25 кілометрів

4 года назад 0

Понад дві години тривали пошуки 11-річного хлопчика з одного з сіл Голопристанського району. Як повідомили його батьки, син пішов з дому ввечері і до 22:00 не повернувся. Хлопчик має відхилення у розвитку, неодноразово тікав від батьків і не міг пояснити причини своїх вчинків. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На розшук неповнолітнього орієнтували працівників ювенальної превенції та Голопристанського відділення поліції. Екіпажі роти поліції особливого призначення відпрацьовували автошляхи, поліцейські перевіряли лісосмугу, покинуті будівлі, опитували місцевих жителів. Приблизно через 2 години пошуків надійшло повідомлення від жителів міста Олешки, що на околиці населеного пункту бігає хлопчик. Олешківські поліцейські виїхали на місце, поспілкувалися з хлопчиком і він розповів про себе. Після чого правоохоронці зв’язалися з своїми голопристанськими колегами та повідомили, що дитина знайдена та з нею все добре.

Працівники Голопристанського відділення поліції забрали хлопчика з Олешок та відвезли додому. Про подію повідомили службу у справах дітей для проведення перевірки родини. Цього разу неповнолітній теж не пояснив причини свого вчинку і навіщо він поїхав в інше місто. Крім того, хлопчик сказав, що відстань у 25 км від рідного села до Олешок він подолав не пішки, а його підвіз невідомий водій. Кермувальник навіть не поцікавився, що дитина у пізній час робить сама на автошляху і не повідомив про це в поліцію.

Батькам хлопчика порадили звернутися до дитячого психолога та спеціального педагога, які працюють з дітьми із особливостями розвитку, щоб вони підібрали правильні методи виховання дитини.