Поліцейські розшукали двох неповнолітніх школярок у Голопристанському районі

4 года назад 0

Ювенальні поліцейські розшукали двох дівчат, які не повернулись додому після навчання та не повідомили рідним, де знаходяться. Загалом, з початку року поліцейські Херсонщини розшукали 660 дітей, з них 644 дитини правоохоронці знайшли упродовж доби. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Вчора приблизно о 19:00 у Голопристанське відділення поліції за допомогою звернулася жителька одного з селищ. Вона розповіла, що її 14-річна донька з 13-річною подругою не повернулися після школи додому. Неповнолітні не виходили на зв’язок з батьками та не попередили, що затримаються після навчання. З 14:00 і до 19:00 рідні намагались самостійно знайти дівчат, але після безрезультатних пошуків вони звернулися до поліції.

Як розповів начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, в першу чергу поліцейські опитали школярів, які могли бачити, куди попрямували дівчата після школи. Поліцейські дізналися, що неповнолітні того дня каталися на велосипедах і куди вони поїхали, ніхто не знав.

До пошуку дівчат задіяли особовий склад районного відділення поліції, ювенальних поліцейських обласного главку поліції, яким допомогали жителі селища. О 22:00 поліцейські знайшли дівчат на околиці населеного пункту. Зі школярками було все гаразд. Вони пояснили, що хотіли погуляти та не здогадалися попередити рідних.

Поліцейські повернули неповнолітніх додому, провели з дітьми та їх батьками профілактичні бесіди. Вирішується питання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності.