Поліцейські встановлюють підозрюваного в скоєнні замаху на вбивство

4 года назад 0

Сьогодні вночі в Олешківському районі невідомий зловмисник проник на територію приватного домоволодіння.

Господар будинку почув гавкіт собаки та вийшов на вулицю. В цей час незнайомець кілька разів вистрелив у власника оселі та зник у невідомому напрямку. Поліція кваліфікувала подію, як замах на вбивство. Наразі встановлюється особа підозрюваного та його місцезнаходження.

Подія сталася після опівночі в с. Козачі Лагері Олешківського району. Близько 00:50 до чергової частини районного відділення поліції зателефонувала 52-річна жінка. Вона розповіла, що за місцем мешкання невідомий злочинець, обличчя якого було прикрите, стріляв у чоловіка заявниці.

58-річний потерпілий розповів поліцейським, що близько о пів першій ночі почув гавкіт собаки. Чоловік вийшов на подвір’я розібратися, що сталося. Зовні знаходився невідомий зловмисник із закритим обличчям. В руках він тримав металевий прут та предмет, схожий на пістолет. Господар стрімко повернувся в будинок. В цей час незнайомець прутом розбив металопластикові двері та здійснив у бік власника оселі кілька пострілів. Після чого втік у невідомому напрямку.

Як розповів начальник Олешківського відділення поліції Вадим Ковальчук, в будинку потерпілого встановлена система відеонагляду, завдяки чому у поліції наразі є якісь дані про підозрюваного – на вигляд йому 18-20 років, зріст 175-180 см, був одягнений в темну жилетку та кофту з капюшоном, темні спортивні штани, на обличчі була чорна маска. Потерпілий отримав непроникаючі поранення лівої щоки, лівого та правого плечей, правої частини грудей та правої руки. Від госпіталізації чоловік відмовився.

За даним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.2 ст.15 «Замах на злочин» та ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи по встановленню особи зловмисника та його затриманню. Підозрюваному в замаху на вбивство може загрожувати 15 років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Херсонської області