Поліцейські захистили дітей від батька, який вигнав їх з дому

4 года назад 0

У Бериславський відділ поліції звернулись з проблемою двоє малолітніх дітей. 13-річний хлопчик та 11-річна дівчинка повідомили поліцейським, що їх батько насварився на них та вигнав з дому.

На місце одразу виїхав інспектор ювенальної превенції разом з службою у справах дітей та допомогли дітям.

Сім’я має трьох дітей, віком 13, 11 та 3 роки. Відомо, що родина на обліку не перебувала. Виявилось, що у той день мати пішла на прогулянку з наймолодшою дитиною, а чоловік був в стані алкогольного сп’яніння. Йому не сподобалась поведінка дітей, він почав сваритись на малолітніх та виганяти з дому, після чого дівчина з хлопцем звернулись у поліцію. Поліцейські припинили конфлікт та передали дітей матері, які повернулась з прогулянки.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції Ярослав Шанько, у відношенні чоловіка поліцейські склали адміністративні протоколи за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також у відношенні чоловіка поліцейські винесли терміновий заборонний припис, який передбачає заборону в будь-який спосіб спілкуватися з дітьми. Про ситуацію поліцейські повідомили відповідні служби для реагування та надання допомоги дітям.

Відділ комунікації поліції Херсонської області