Поліцейські затримали жителя Горностаївського району, який вкрав у знайомої картку для дитячих виплат

5 лет назад 0

У Горностаївське відділення поліції звернулася жителька районного центру. Вона повідомила, що з її картки для нарахування дитячих виплат зникло 1200 гривень. Зі слів заявниці, картку у неї ймовірно вкрали з сумки, але де саме, жінка не знала. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники поліції з’ясували, що упродовж чотирьох днів з картки потерпілої знімали щодня по 300 гривень. По камерам відеоспостереження оперативники встановили особу зловмисника. Заявниця впізнала у ньому свого 39-річного знайомого. Працівники поліції виявили чоловіка за місцем його проживання, в кімнаті вилучили картку заявниці.

Чоловік пояснив, що зустрів жінку в кафе і під час розмови вона сказала, що скоро їй мають нарахувати на картку «дитячі» гроші. Зловмисник дочекався, коли жінка відійде на кілька хвилин, і за цей час витяг з її сумочки картку. З його слів, PIN-код був написаний на звороті картки, тож він без вагань знімав гроші і витрачав їх на алкоголь.

Як повідомив керівник Горностаївського відділення поліції Олексій Стрижеус, відкриті кримінальні провадження за ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України та ст.357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження» КК України.