Поліцейські затримано озброєного чоловіка за пограбування будинку

5 лет назад 0

Злочин стався в одному з сіл Каховського району. Приблизно о 05:00 господар будинку прокинувся і жахнувся побаченого. У кімнаті нишпорив невідомий, який після крику господаря одразу кинувся тікати. Господар побіг слідом і побачив ще одного зловмисника. У самій спідній білизні чоловік наздоганяв невідомих і через три будинки йому вдалося буквально зняти з паркану одного з чоловіків. Почалася бійка, невідомий дістав з кишені куртки пістолет і зробив кілька пострілів. У потерпілого непроникаючі поранення. Заявнику вдалося вибити зброю, після чого зловмисник дістав ніж. Але чоловіку вдалося і його вибити з рук нападника. Звуки пострілів почули сусіди і зателефонували на номер «102»

За лічені хвилини на місце прибули працівники групи реагування Каховського відділу поліції і затримали зловмисника. У нього в кишені вилучили золоті та срібні ланцюжки, приблизно 2 тисячі гривень, викрадених з дому чоловіка, жіночу біжутерію і навіть ароматизовані свічки. Також поліцейські вилучили газовий пістолет, перероблений для стрільби травматичними набоями, ніж, шапку-маску і рукавички. Крім того, поверх взуття затриманий одягнув шкарпетки, щоб не залишати сліди.

Поліцейські встановили особу зухвалого зловмисника. Це 41-річний житель району, неодноразово судимий за крадіжки, розбій та угон. Також він перебуває у розшуку в Миколаєві за крадіжку в особливо великих розмірах. В будинок потерпілого затриманий зі спільником проникли через відчинені двері, які господарі на ніч ніколи не зачиняли.

— Під час проведення слідчих дій ми викрили місце, де затриманий ховав речі, викрадені раніше у інших жителів села. Це бензопили, шуруповерти та інші електроінструменти. Схованка була облаштована на виїзді з села в кущах, там ми виявили кілька мішків з викраденим майном, яке незабаром буде повернуто потерпілим, — повідомив заступник начальника слідчого відділу Каховського відділу поліції Олег Кулагін.

Працівники поліції вживають усі необхідні заходи для встановлення місцезнаходження і затримання спільника зловмисника. Зброю направлено на експертизу. Також буде перевірено, чи не скоювалися за її допомогою інші злочини на території області.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Також вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Незабаром зловмиснику буде обрана міра запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області