Поліція Херсонщини застерігає громадян від продавців шахраїв в мережі Інтернет

4 года назад 0

Довірливі мешканці області продовжують віддавати свої заощадження продавцям-шахраям за віртуальний товар. Так за одну добу жертвами таких зловмисників стали двоє жителів обласного центру. Без вагань вони перерахували псевдопродавцям одразу усю вартість товару, а не отримавши покупки, зрозуміли, що потрапили в тенета шахраїв і звернулись в поліцію.

Так, в Херсонський відділ поліції звернувся 44-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що на одному із Інтернет-сайтів він замовив ноутбук. Домовившись про умови пересилки, чоловік перерахував продавцю 9 тисяч гривень, але ноутбук так і не отримав.

Цього ж дня мешканка Корабельного району замовила через мережу Інтернет одяг. Вона перерахувала продавцю майже 7 тисяч гривень на картку, після чого зв'язок з продавцем пропав і жоден номер телефонів, вказаних на сайті, не відповідає.

Поліція Херсонщини нагадує, щоб не стати жертвою шахраїв будьте обачними, коли замовляєте товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтесь про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки.

Відділ комунікації поліції Херсонської області