Поліція Херсонщини застерігає громадян від шахрайств при купівлі товарів через Інтернет

4 года назад 0

Поліція Херсонщини закликає мешканців бути обережними, купуючи товари через мережу Інтернет. Серед потенціальних продавців, а так само і покупців, які розміщують оголошення на сайтах та у соціальних мережах, можуть бути шахраї. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, днями у Новокаховський відділ поліції звернувся 27-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів, що на одному з сайтів в мережі Інтернет знайшов оголошення про продаж автомобіля «Volkswagen». Домовившись з продавцем про умови покупки, заявник перерахував передоплату майже 65 тисяч гривень, але автомобіль так і не отримав. До того ж псевдопродавець автівки перестав виходити на зв'язок.

А 46-річна мешканка м. Генічеськ перерахувала так само шахраям 16 тисяч гривень за неіснуючий диван, оголошення про продаж якого також знайшла у мережі Інтернет. Як тільки аферисти отримали кошти на картку, мобільний зв'язок з ними обірвався.

За фактами шахрайств слідчі відкрили кримінальне провадження та наразі правоохоронці намагаються встановити особи зловмисників.

Поліція Херсонщини нагадує громадянам – коли замовляєте товар через Інтернет, будьте обачними, щоб не стати жертвою шахраїв. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки, в першу чергу ваших знайомих, та не викликають сумнівів. Домовляйтесь про оплату товару накладеним платежем і тільки після його перевірки.