Поліція Херсонщини застерігає громадян від шахраїв, які представляються працівниками банків

4 года назад 0

За добу в поліцію області звернулись двоє чоловіків, які постраждали від псевдопрацівників банків. Шахраї зняли з банківських рахунків заявників майже 82 тисячі гривень. Наразі поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину.

Так, в чергову частину Корабельного відділення поліції звернувся 46-річний мешканець обласного центру. Чоловік розповів, що йому на мобільний зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки банку. Псевдопрацівник повідомив, що банківська картка чоловіка заблокована, а для її розблокування потрібно назвати особисті данні клієнта. Заявник назвав усі необхідні реквізити, після чого з його рахунку зникли 18 тисяч гривень та близько однієї тисячі Євро.

В такий же спосіб у 59-річного мешканця смт Високопілля шахраї зняли з банківського рахунку 29 тисяч гривень.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини закликає бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити ваших банківських карток. Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такий вид шахрайства! Якщо вам телефонують незнайомці і говорять про заблокування або збільшення кредитного ліміту вашої банківської картки, а також намагаються дізнатися PIN-код картки, CVV код або інші реквізити – це шахраї. Співробітники банку ніколи під час розмови не запитують ці дані. Якщо ви маєте сумніви, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник — запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону.

Відділ комунікації поліції Херсонської області