Поліція Херсонщини застерігає громадян від телефонних шахраїв

4 года назад 0

Впродовж тижня троє мешканок обласного центру потрапили на гачок телефонних шахраїв, працюючих за схемою «Ваш родич попав в біду». Як наслідок, довірливі громадянки, не перевірив цю інформацію, віддали зловмисникам загалом 165 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Потерпілим телефонував невідомий чоловік та інформував, що їх близька людина потрапила в біду: скоїла ДТП, опинилась в лікарні. У всіх випадках аферисти вимагали певну суму грошей і потерпілі, не вагаючись, їх віддавали незнайомцям. Так, 52-річна херсонка передала зловмисникам 2 тисячі доларів США, 92-річна пенсіонерка віддала шахраям 75 тисяч гривень, а 46-річна жінка – 40 тисяч. І тільки після передачі грошей, жертви аферистів телефонували своїм близьким та дізнавались, що ніякої «біди» не сталося.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини в черговий раз нагадує: якщо вам телефонують невідомі люди і вимагають за щось гроші, не вірте їм і одразу набирайте номер “102”. Також зверніть увагу своїх родичів, особливо похилого віку, на необхідність бути обережними у таких випадках. Переконайте їх не діяти на емоціях та ні в якому разі не довіряти незнайомим людям. Наголошуйте на необхідності перевіряти будь-яку інформацію, отриману по телефону, і обов’язково, в першу чергу, подзвонити своєму родичу, про якого згадує незнайомий співрозмовник. Якщо ж він не відповідає, попросіть час на обдумування – зазвичай, шахраям не вигідно довго чекати і тоді вони видають себе.