Поліція Херсонщини застерігає від вуличних грабіжників

4 года назад 0

Тільки за один день в поліцію Херсонщини звернулись троє жінок із заявами про пограбування. Дві херсонки і мешканка Каховського району лишились своїх цінних речей, грошей та документів. Наразі поліція встановлює особи зловмисників та радить громадянам бути більш обережними.

Так в суботу у 42-річної херсонки посеред дня біля одного із міського кафе невідомий чоловік вихопив із рук мобільний телефон та зник у невідомому напрямку.

Близько 19:30 в Каховський відділ поліції звернулась 36-річна мешканка с. Малокаховка. Жінка розповіла, що ввечері поверталась додому. В цей час до неї підбіг невідомий зловмисник і вихопив із рук сумку, в якій знаходився мобільний телефон та 4000 гривень.

Цього ж вечора у 57-річної жительки обласного центру грабіжник вихопив із рук сумку з особистими документами, грошима та ключами від квартири.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Наразі поліція проводить розшукові заходи по встановленню підозрюваних, скоївших злочини.

Також поліція Херсонщини дає кілька порад, як не стати жертвою грабежів і розбійних нападів:

— у вечірній час зустрічайте своїх близьких, особливо жінок, підлітків і людей похилого віку на зупинках громадського транспорту;
— по можливості уникайте перебування на вулиці у темний час, особливо в малолюдних місцях та дворах, скористайтеся послугою таксі;
— обирайте маршрут додому по освітленим і жвавим вулицям, не скорочуйте свій шлях через темні провулки;
— не носіть гроші і коштовності в сумочці, краще покладіть їх у внутрішні кишені одягу;
— пізно ввечері не варто привертати зайвої уваги сторонніх осіб до ваших прикрас, їх краще сховати під одягом або взагалі зняти;
— не носіть свою сумку на боці, а краще тримайте її перед собою;
— не заходьте з незнайомцем у під’їзд та не поспішайте сідати у ліфт, краще підніміться сходинками вище та викличте ліфт знову.

Якщо ви помітили, що за вами рухається підозріла особа, краще зупинитися та почекати поки незнайомець пройде повз вас, при цьому весь час слід дивитися на нього. Це змусить грабіжника відмовитися від свого вчинку через острах, що ви запам’ятаєте його прикмети.

Якщо ви стали жертвою грабіжника, постарайтеся запам'ятати будь-які прикмети зловмисника, особливості зовнішності, мови, поведінки нападників, та одразу телефонуйте «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області