Поліція Херсонщини звертається до власників мототранспорту

4 года назад 0

Упродовж останнього тижня в поліцію Херсонщини звернулись двоє мешканців обласного центру з заявами про угон мопедів.

Наразі поліція встановлює місцезнаходження транспортних засобів та особи зловмисників, причетних до незаконних заволодінь.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так у минулі відхідні в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував 39-річний житель Дніпровського району. Чоловік розповів, що вночі невідомі зловмисники угнали його мопед «Yamaha BWS 50», який заявник залишив на подвір’ї біля воріт.

А у 40-річного херсонця невідомі угнали «Suzuki Sepia» серед білого дня. Зловмисники підібрали ключ до вхідних воріт домоволодіння чоловіка, зайшли в середину та викотили мопед.

За фактами незаконних заволодінь транспортними засобами наразі тривають досудові розслідування. Поліцейські проводять розшукові заходи з встановлення місцезнаходження мопедів і радять власникам мототранспорту подбати про належне його збереження та дотримуватись наступних порад:

  • якщо ви мешкаєте у приватному секторі не залишайте свій транспортний засіб на подвір’ї, зачиняйте його в гаражі або іншому приміщенні з надійними замками;
  • якщо ви живете у багатоповерхівці користуйтеся послугами стоянок та парковок, що охороняються;
  • обладнайте свій транспортний засіб сигналізацію, бажано зі зворотним зв'язком;
  • блокуйте кермо або встановіть протиугінний замок на гальмівний диск, що захищає від провертання коліс;
  • паркуйте свій транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти в оперативному розкритті в разі вчинення угону.