Поліція відкрила кримінальне провадження щодо побиття двох дітей

4 года назад 0

Подія сталася у Великолепетиському районі. Зі школи в поліцію та службу у справах дітей надійшло повідомлення, що у двох учнів наявні тілесні ушкодження. У навчальний заклад прибули працівники відділу ювенальної превенції та інші служби. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Потерпілими виявилися 9-річна дівчинка та її 6-річний брат. У дівчинки був вибитий передній зуб, а у хлопчика синці та садна обличчі і шиї. Зі слів дітей, їх вдарив нетверезий батько за те, що вони гралися маминим телефоном.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, родина є на обліку як така, що перебуває у складних життєвих обставинах. У сім’ї є третя дитина – 5-річний хлопчик. Після обстеження житлових умов родини та бесіди з батьком і матір’ю, було прийнято рішення помістити всіх трьох дітей в центральну районну лікарню для обстеження та надання їм медичної допомоги.

На час візиту поліцейських, працівників служби у справах дітей та соцслужб 36-річний голова родини, раніше судимий за крадіжки, був у стані алкогольного сп’яніння. У його 31-річної дружини були синці та подряпини. Жінка пояснила, що ввечері нетверезий чоловік побив і її, і дітей. Чому вона не звернулася по допомогу, жінка не пояснила.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.125 «Умисне легке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України. Буде вирішуватися питання про вилучення всіх трьох дітей з неблагонадійної родини.