Поліція викрила злочинну групу, яка вербувала та незаконно вивозила українських громадян

5 лет назад 0

У четвер, 9 травня 2019 року, під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, слідчими Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі, спільно з представниками Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України викрито злочину організацію, учасники якої вербували громадян України з метою експлуатації та незаконного переміщення їх через державний кордон, у тому числі через закриті пункти пропуску, що розташовані на тимчасово окупованій території півострову.     

Про це повідомляє прокуратура Автономної республіки Крим.

Кінцевою метою вербування громадян було залучення їх до протиправної діяльності, яка полягала у незаконному переправленні нелегальних мігрантів (переважно громадян Сирії) до країн Європи.

Частина завербованих громадян України були затримані правоохоронними органами Греції та Італії. На даний час у вказаних країнах відбувають покарання близько 250 українців, які стали жертвами злочинних дій.

На даний час, одному із учасників злочинної організації повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 149 та ч. 2 ст. 332 КК України, найближчим часом до суду буде спрямовано клопотання про обрання відносно нього запобіжного заходу.

Наразі тривають першочергові слідчі дії.