Поліція вимагала хабар від білоруса з українським громадянством

6 лет назад 0

Українські правоохоронці почали переслідувати білоруського бізнесмена Тимофія Кохновича.

Чоловік кілька років жив в Україні у статусі політичного біженця та отримання українського громадянства, повідомляє "Радіо Свобода".

"29 грудня 2017 року правоохоронні органи провели обшук в його будинку і затримали спочатку як громадянина України, а пізніше — як громадянина Білорусі, якого розшукують білоруські правоохоронці за звинуваченнями в незаконній підприємницькій діяльності", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Кохнович стверджує, що під час обшуку йому підкинули зброю.

"Ця історія тягнеться з серпня, коли я безпосередньо відмовився платити викуп за припинення справи про екстрадицію спочатку в розмірі 300 тисяч, а пізніше — 50 тисяч доларів. А у вересні завели справу, на підставі якої і прийшли з обшуком.Слідчий вважає, що у мене в будинку зберігаються боєприпаси, і на цій підставі суд дав санкцію на обшук. Під час цього обшуку мені підкинули патрони, і це підтверджує відеофіксація", — розповів він.

За його словами, в Мінську він був власником компанії, яка працювала на ринку цінних паперів. Але через те, що він фінансово підтримував опозицію, йому довелося виїхати, спочатку в Москву, а потім — в Україну, де прожив 10 років.

Він додав, що ніколи не ховався відповідав на всі питання. Зараз же, на його думку, хтось вирішив, що він може поділитися своїми засобами.