Поліція з’ясовує обставини дорожньо-транспортної пригоди з тяжкими наслідками

4 года назад 0

Сьогодні близько 08:35 в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими на автодорозі «Херсон-Снігурівка».

На місці ДТП поліцейські з’ясували, що в результаті зіткнення легкового автомобіля «Деу Сенс» з пасажирським автобусом «ГАЗ» загинули 3 людини, які знаходилися в легковику. Ще одна пасажир «Деу» з тілесними ушкодженнями доставлена в обласну лікарню. Наразі на місці пригоди працюють слідчі обласного главку поліції та спеціалісти Херсонського експертно-криміналістичного центру МВС України. Встановлюються всі обставини ДТП.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місце дорожньо-транспортної пригоди виїхали керівництво обласного главку поліції, працівники слідчого управління та Дніпровського відділення поліції, екіпажі управління патрульної поліції. Поліцейські встановили, що поблизу с. Наддніпрянське автомобіль «Деу Сенс» зіткнувся з маршрутним таксі «ГАЗ».

Як розповів начальник відділу розслідування дорожньо-транспортних пригод Дмитро Думанський, попередньо встановлено, що 43-річний водій автомобіля «Деу Сенс» на заокругленні дороги не обрав безпечної швидкості, в результаті не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з маршрутним таксі. В цей час водій пасажирського транспортного засобу перевозив 8 чоловік. В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій легковика та двоє його пасажирів (жінка і чоловік) від отриманих тілесних ушкоджень загинули на місці. Ще одна пасажир «Деу» з тілесними ушкодженнями доставлена в обласну лікарню. Водій та пасажири маршрутки не постраждали.

Попередня правова кваліфікація події – ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб». На місці ДТП продовжують працювати слідчі та спеціалісти Херсонського експертно-криміналістичного центру. Встановлюються всі обставини пригоди.