Поліція затримала зловмисників, які втекли з під варти у Новотроїцькому районі

6 лет назад 0

Впродовж двох діб поліцейські кількох районів Херсонщини цілодобово розшукували двох зловмисників, які здійснили втечу з ізолятора тимчасового тримання Новотроїцького відділення поліції. Завдяки злагодженим та професійним діям поліцейських втікачі затримані та знов поміщені до ІТТ.

Вночі з 25 на 26 червня з ізолятора тимчасового тримання Новотроїцького відділення поліції здійснили втечу двоє підозрюваних у скоєнні тяжких злочинів. На території області був введений оперативний план «Перехват».

Поліцейські встановили, що після втечі зловмисники розділилися. До їх розшуку, окрім працівників місцевого відділення поліції, долучилися співробітники сусідніх територіальних підрозділів поліції та оперативники управління карного розшуку обласного главку. Поліцейські проводили подвірний обхід усіх населених пунктів, відпрацьовувалися фермерські господарства, польові бригади, лісосмуги, покинуті споруди. Вжитими заходами поліція встановила місцезнаходження зловмисників та сьогодні вночі затримала їх.

Як розповів начальник кримінальної поліції Херсонщини Микола Цап, один із розшукуваних – житель районного центру Новотроїцьке. Поліцейські припустили, що він може навідатися до рідних. Сьогодні вночі оперативники помітили, як втікач через город направляється до батьківського будинку та провели його затримання. Через кілька годин затримали й іншого розшукуваного. Один із жителів смт Новоолексіївка Генічеського району розповів де напередодні бачив схожого за прикметами чоловіка. До пошуку зловмисника задіяли кінолога Генічеського відділу поліції. Службовий собака майже кілометр йшов по запаху та вивів групу затримання до сонячної електростанції, де переховувався втікач. Наразі обидва зловмисники знов поміщені до Новотроїцького ІТТ. Ніхто з поліцейських під час затримання не постраждав. Зловмисники були оглянуті медпрацівниками, тілесних ушкоджень під час затримання їм не спричинено.

Відділ комунікації поліції Херсонської області