Поради від поліції, як захистити свій мототранспорт від угону

5 лет назад 0

За минулу добу двоє мешканців Херсонщини залишились без своїх мопедів. Наразі поліція встановлює місцезнаходження транспортних засобів та зловмисників, які ними незаконно заволоділи.

В Генічеський відділ поліції звернувся 38-річний житель міста. Чоловік розповів, що невідомі незаконно заволоділи його мопедом «Honda Lead», який знаходився на подвір’ї його будинку.

Цього ж дня в чергову частину Новокаховського відділу поліції з заявою звернувся 70-річний мешканець с. Нові Лагері. Чоловік розповів поліцейським, що вранці виявив відсутність свого мопеду «Mustang», який залишив на ніч, у дворі свого домоволодіння.

За даними фактами в поліції відкриті кримінальні провадження за ст. 289 Кримінального Кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Поліція проводить розшукові заходи щодо встановлення місцезнаходження транспортних засобів та зловмисників, які ними незаконно заволоділи.

З метою попередження незаконних заволодінь мототранспортом поліція Херсонщини радить їх власникам дотримуватись наступних порад:
— у темний час доби, якщо ви мешкаєте у приватному секторі – залишайте свій транспортний засіб в приміщеннях, які зачиняються або закочуйте в будинок; — якщо ви живете у багатоповерхівці користуйтесь послугами стоянок що охороняються;
— під час залишення транспортного засобу на вулиці, навіть на подвір’ї власного домоволодіння, ні в якому разі не залишайте ключі в замку запалення;
— під час стоянки використовуйте механічні засоби для блокування керма або встановіть протиугінний замок на гальмівний диск, що захищає від провертання коліс;
— намагайтесь паркувати свій транспорт поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай у таких місцях є камери відеоспостереження, що допоможе у більш оперативному розкритті незаконного заволодіння транспортним засобом в разі його скоєння.

Якщо ваш транспортний засіб все ж таки угнали, не гайте часу на самостійний розшук та терміново телефонуйте до поліції за номером «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області