Поради від поліції, як захиститися від шахрайства при купівлі товарів через Інтернет

4 года назад 0

Поліція Херсонщини застерігає громадян бути пильними, купуючи товар в мережі Інтернет. Адже, в цьому разі, бажання зробити вигідну покупку потрібної речі іноді може закінчитись втратою власних заощаджень. Найімовірніша ознака обману — це обов’язкова вимога здійснення передоплати, особливо в повному обсязі. Так за одну добу троє жителів області стали жертвами аферистів, перерахувавши шахраям понад 15 тисяч гривень. За фактами шахрайства в поліції розпочаті кримінальні провадження, а правоохоронці намагаються встановити особи зловмисників.

В Бериславський відділ поліції звернувся 26-річний мешканець с. Тягинка. Чоловік розповів, що на одному з сайтів у мережі Інтернет побачив оголошення про продаж автомобіля. Обговорив усі деталі покупки, заявник перерахував на картку продавця 5 тисяч гривень передоплати, після чого зв'язок з власником автівки обірвався.

Також жертвами продавців-шахраїв стали двоє мешканців обласного центру: 44-річний чоловік залишився без 8 тисяч гривень, заплативши за ігрову приставку, а 18-річна дівчина втратила понад 2 тисячі гривень, заплативши їх за віртуальний верхній одяг.

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою шахраїв будьте обачними, коли замовляєте товар через мережу Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Якщо продавець поспішає та просить перевести частину грошей негайно, краще переконайтеся, чи він не самозванець. Бажано домовлятись про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Також здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області