Посадовець екологічної інспекції, підозрюваний в отриманні хабаря, затриманий слідчими в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України

5 лет назад 0

У Херсоні, в рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», правоохоронцями був затриманий керівник одного з відділів Державної екологічної інспекції у Херсонській області. Посадовець підозрюється у вимаганні хабаря в розмірі 3000 доларів США. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Олег Мальчевський, документування протиправних дій держслужбовця проводили працівники слідчого управління обласної поліції спільно з представниками управління захисту економіки за процесуальним керівництвом військовоi прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України. На теперішній час обшуки закінчені, вилучені грошові кошти в сумі 3 тисячі доларів США, матеріали перевірки, за які посадовець вимагав неправомірну вигоду, та інша службова документація.

Посадовець затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу та доставлений в ізолятор тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу. Затриманому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.