Повідомлено про підозру посадовій особі, діями якої спричинено збитки бюджету у сумі майже 106 тис. грн, виділених на реконструкцію басейну школи

4 года назад 0

Херсонською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості особи, відповідальної за технічний нагляд під час виконання робіт з реконструкції басейну однієї із шкіл міста Херсона.
Установлено, що приватний підприємець, який виконував роботи з реконструкції басейну, уклав договір підряду з підприємством, що мало здійснювати технічний нагляд за виконанням робіт.
Службова особа, відповідальна за здійснення технічного нагляду, через неналежне виконання своїх обов’язків, несумлінно перевірила об’єми фактично виконаних робіт і затвердила акти їх приймання, до яких підрядник вніс неправдиві відомості із завищенням об’ємів фактично виконаних будівельних робіт.
Внаслідок службової недбалості вказаної особи бюджету спричинено збитки у сумі 105 713 грн.
Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам).
У разі доведення вини підозрюваному загрожує покаранні у вигляді обмеження волі до 3 років з позбавленням права займати певні посаді чи займатись певною діяльністю.
Прес-служба прокуратури Херсонської області