Працівники водної поліції Херсонщини продовжують протидіяти незаконному вилову риби

5 лет назад 0

В рамках профілактичного відпрацювання «Нерест» працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили 4 жителів Великолепетиського району, які здійснювали вилов риби під час весняно-літньої заборони незаконними знаряддями лову. За скоєне правопорушення чоловікам може загрожувати обмеження волі на строк до 3 років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники підрозділу в черговий раз відпрацьовували акваторію Каховського водосховища. Поблизу «Болгарської затоки», що знаходиться в межах Великолепетиського району, поліцейські помітили на гумовому човні 4 громадян. В ході перевірки з’ясувалося, що місцеві мешканці здійснюють браконьєрський вилов риби. У правопорушників були вилучені карасі, лящі, молодь судака та 4 місинові сітки, за допомогою яких громадяни виловили водні біоресурси.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, наразі слідчими районного відділення поліції відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років. Також цього ж дня працівники підрозділу у воді виявили ще 8 безхазяйних сіток, в яких знаходились 80 карасів та півтора десятка пліток. Риба була повернута неушкодженою в природнє середовище, а поліцейські встановлюють особи власників знарядь лову для притягнення їх до відповідальності.