Прокуратура вимагає, щоб екснардеп повернув землю ліцею на Каховщині

3 года назад 0

“Керівництво закладу уклало договір в порушення вимог чинного законодавства”.

Господарський суд Херсонської області відкрив провадження у справі щодо визнання недійсним інвестиційного договору, укладеного 17 листопада 2017 року між Каховським професійним аграрним ліцеєм та приватним підприємством “Злотодар”. Про це йдеться в ухвалі суду від 3 червня.

“Встановлено, що у 2017 році керівництвом навчального закладу в порушення вимог чинного законодавства укладено договір про співпрацю з приватним підприємством, який має ознаки удаваного правочину і приховує під собою факт оренди землі. Каховська окружна прокуратура вимагає повернути 371,8 га землі вартістю 15,73 млн грн навчальному закладу для використання її виключно в інтересах дітей”, — прокоментували в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

Інвестиційний договір мав діяти до 31 грудня 2038 року. ПП “Злотодар” зобов’язалось інвестувати “орієнтовно 31,98 млн грн”. Частина цих коштів мали піти на “виконання робіт з ремонту будівель та споруд ліцею, оновлення навчального інвентарю та матеріально-технічного забезпечення”.

Керівником ПП “Злотодар” є колишній народний депутат України Сергій Хлань.

Як повідомили “Новому дню” в обласній прокуратурі, починаючи з 2018 року її співробітники внесли до суду 12 позовів про визнання недійсними договорів та повернення земельних ділянок, які належать на праві постійного користування закладам профтехосвіти Херсонщини. 

Олег БАТУРІН.