Протидія домашньому насильству: з початку травня поліцейські склали 36 адмінпротоколів на домашніх кривдників

4 года назад 0

З початку травня працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП відреагували на понад 70 викликів щодо домашнього насильства, винесли кривдникам 21 терміновий заборонний припис, склали 36 адміністративних протоколів. Відкрито 4 кримінальні провадження за ст.126-1 «Домашнє насильство» Кримінального кодексу України. Про це повідомив заступник начальника відділу Управління превентивної діяльності обласного главку поліції Андрій Хурса. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За добу поліцейські допомогли жінкам з дітьми, які стали жертвами психологічного насильства з боку чоловіків. По допомогу до поліції звернулася 30-річна херсонка. Вона повідомила, що чоловік вигнав її з дому, забрав гроші, документи та не віддає 4-річного сина. Працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП виїхали за місцем проживання родини. Чоловік спочатку поводився агресивно, коли ж поліцейські поговорили з ним, то він погодився повернути дружині її документи та гроші, а також віддав їй дитину. Він пояснив, що не хоче більше жити з дружиною, тому так і вчинив. Жінка забрала сина і поліцейські відвезли їх до її подруги. Жінка сказала, що житиме у подруги, поки не вирішить проблем з чоловіком.

Майже в аналогічній ситуації опинилася 40-річна жінка. Вона сама звернулася по допомогу до соціальної служби. Поліцейські поспілкувалися з потерпілою. Вона розповіла, що приїхала з іншої області в Херсон на заробітки, тут познайомилася з раніше судимим і народила від нього дитину. Сім’я проживала в орендованій квартирі. Потім чоловік почав зловживати алкогольними напоями та бити цивільну дружину. Зі слів жінки, вона вже не витримує постійних скандалів, тому попросила допомогти їй, адже у неї немає ні рідних, ні друзів. Жінку з маленьким сином помістили у Кризовий центр для жертв домашнього насильства.

Обидва домашні кривдники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства.