Протягом доби Бердянські прикордонники в акваторії Азовського моря припинили 2 факти браконьєрства та виявили безгосподарське майно

Протягом доби Бердянські прикордонники в акваторії Азовського моря припинили 2 факти браконьєрства та виявили безгосподарське майно

7 лет назад 0

Прикордонники Бердянського загону спільно із взаємодіючими структурами продовжують здійснювати контроль за збереженням природних ресурсів в акваторії Азовського моря в межах контрольованих прикордонних районів.

Так, вчора прикордонники від відділу «Чонгар»  спільно із представниками Азовського рибоохоронного патруля на узбережжі озера Сиваш, неподалік населеного пункту Миколаївка, що на Херсонщині, виявили громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів. Місцевий житель за допомогою сітки незаконно наловив риби сімейства кефалевих та піленгасу.

Ще одного «рибалку» виявили військовослужбовці від відділу «Приморськ» спільно із рибоохоронним патрулем в районі населеного пункту «Орлівка», Запорізької області. Громадянин з маломірного плавзасобу теж здійснив незаконний вилов риби за допомогою двох сіток. Крім того, прикордонники встановили, що власник човна порушив прикордонний режим, вийшовши у море поза пунктом базування.

Загалом, рибалки завдали збитку державі на суму близько 19 тисяч гривень, незаконно виловивши із моря особин сімейства кефалевих, піленгасу, камбали та оселедця.

На власника човна прикордонники склали адміністративні документи, рибу, знаряддя лову встановленим порядком передали представникам Національної поліції із послідуючим направленням повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ч.1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Також вчора військовослужбовці від відділу «Генічеськ», під час несення служби на прикордонному катері в акваторії Утлюцького лиману, виявили  3 сітки, загальною довжиною 150 метрів, які не мають власника або власник якого невідомий. Знаряддя лову прикордонники встановленим порядком вилучили.

За інформацією прес-служби Державної прикордонної служби України
Автор: Тимощук Олег, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА