Серійний ґвалтівник у Херсоні отримав по заслузі

3 года назад 0

Продовження теми

Суд Херсона нарешті «поставив крапку» у справі серійного ґвалтівника, яка розтяглася майже на чотири роки. Ще 2017 року у Новій Каховці приїжджий з Бериславщини молодик пограбував та зґвалтував просто на вулиці трьох жінок. Операцію з його затримання у Бериславі широко висвітлювали місцеві медіа. Громадський осуд «сексуального гіганта» був однозначним, тож і винесений йому в листопаді 2020 року вирок суду Нової Каховки сприйняли, як належне – сім років позбавлення волі. Але з ним для злочинця ще нічого не закінчилося. 

Адже слідство продовжувало виконувати свою роботу. І з’ясувало, що окрім Нової Каховки, грабіжник кілька разів виїжджав у такі самі «кримінальні відрядження» до обласного центру, де також полював на жіноцтво. З інтервалом у місяць на Бериславському шосе та вулиці Чорноморській він ще двічі нападав на жінок, котрі йшли кудись у своїх справах одні. Всюди тактик була однакова: ґвалтівник накидався на потерпілих, жорстоко душив їх та бив кулаками в обличчя, потім ґвалтував  природним та неприродним способом. У однієї з городянок він ще й забрав золоту каблучку та 68 гривень готівкою.

Винним арештований себе не визнавав, сподіваючись, що обвинувачення не зможе зібрати докази подій, які відбувалися ще в жовтні-листопаді 2017 року. Й прорахувався:поліцейські відшукали свідка – водія маршрутки, куди «гастролер» сідав біля ТРЦ «Фабрика». Впізнали нападника й жінки, над ким він познущався. Проте найголовнішим було співпадіння генетичних матеріалів на білизні зґвалтованих жінок, і викрадена в жертви злота каблучка. Її сестра нападника здала до ломбарду на його прохання, й розповіла про це слідчим. Тож Херсонський міський суд дав серійному ґвалтівникові одинадцять років позбавлення волі. А з додаванням залишку попереднього терміну ув’язнення вийшло усі дванадцять. Відтак, вулиці Нової Каховки та Херсона тепер стануть для жіноцтва бодай трохи безпечнішими.   

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.