Шахрай ошукав жінку на 36000 гривень під приводом допомоги її доньці, яка на заробітках

5 лет назад 0

Жертвою телефонного шахрая стала пенсіонерка з міста Нова Каховка. Жінці зателефонував невідомий, який представився співробітником посольства. Він розповів, що у доньки заявниці, яка працює в Польщі, виникли проблеми з документами і потрібні гроші на їх відновлення.

Мати запанікувала, не зв’язалася з донькою, а одразу почала виконувати умови псевдопрацівника посольства. Через різні термінали пенсіонерка перерахувала шахраю всі заощадження — 36000 гривень. Коли їй вдалося зв’язатися з донькою, то з’ясувалося, що у неї все добре і вона не зверталася ні до кого по допомогу.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Проводяться оперативні та розшукові заходи по встановленню особи шахрая та притягненню його до відповідальності.

Шановні громадяни! Якщо вам або вашим родичам телефонують незнайомі люди, представляються працівниками різних установ і вимагають гроші за вирішення будь-яких питань, знайте – це шахраї. Не виконуйте їх умови і спробуйте якнайшвидше передзвонити рідним. У таких випадках попросіть людину, яка телефонує, назвати прізвище, ім'я, по батькові і дату народження родича, якому нібито потрібна допомога. Зазвичай, злочинці не володіють такою інформацією.

Відділ комунікації поліції Херсонської області